Månadsträff 190130

Första medlemsträffen 2019
Så samlades vi – ett 90 glada medlemmar – åter under fanorna efter att ha firat av år 2018 med ett härligt Julbord, på anrika Eggers, en plats med djupa rötter i den göteborgska kulinariska historien och uppskattat av generationer, då fullständigt obekanta med de nymodigheter som vi lyckats snappa upp, tack vare vår förening, där vi bildar oss i den nu regerande tekniska världen.
Jag tror att vi alla gick hem från Eggers julbord, mätta och belåtna med trevliga minnen från denna välsmakande final efter ett år fullt av både glädje och saknad. Snyggt jobbat styrelsen!

Efter ett varmt välkomnande av vår ordförande Olle Viklund, (tillbaka efter en tids sjukdom) men nu i god form, ställde han ett intressant och ovanligt förslag. Stadgarna säger att vi skall ha en revisorssuppleant, (som kan anses överflödig) men genom att före träffen ha ett extramöte innan själva månadsmötet, skulle vi kunna godkänna eller avböja frågan, som fastställs på Årsmötet nästa månad! Förslaget röstades igenom och Olle kunde så klubba det och fortsätta att presentera dagens programrubriker:

Program
1. Lars Palmer pratar om DORO mobiler
.

Doro mobiler har ju blivit synonymt med smartphones för äldre och Lars berörde föredömligt och opartiskt fördelar och sådant som kan uppfattas som nackdelar.
Han pekade på det faktum att konfigurering (anpassning av funktionerna) skrivs in av någon datakunnig person som behärskar den tekniska vokabulären.

2. Hur man lägger in bilder i Google MAP, utgick p.g.a tekniska problem!

3. Jan-Olof Moberg pratar om Microsofts moln Onedrive.

I en perfekt översikt kunde Jan-Olof Moberg demonstrera och klargöra alla fördelar som erbjuds i de olika lagringsfunktioner i det vi kallar Molnet. Det finns tre olika typer som Google, Microsoft och iCloud. Samtliga fungerar bra och lagringmängden har kunnat dubblas tusenfalt! Missa inte vårens cirkel

4. Supportfrågor. Inga problem behövdes rätas ut!
Som synes en tät och varierad eftermiddag som alla hade intelligenta frågor – med dito svar av intresse för alla deltagare.
Nöjda med dagens informativa möte, kunde vi traska ut i snömodden och återvända hem, späckade med nya, användbara kunskaper, tyckte alla,
så även

L-O A (alias nolvikarn)