Göteborg stads läger för seniorer

Tyvärr,tyvärr så kom jag inte iväg på årets läger för seniorer  som jag hade sett fram emot länge. (tillbringade dagarna på Sahlgrenska)!
Men jag berättar istället om hur det var förra gången jag deltog i lägret.

Det är så att Göteborgs Stad står bakom detta och låter Seniorer åka på ett läger, c:a 5 mil norr om Göteborg och det är i en anläggning dit man får komma, massor av rum så jag kunde t.o.m. få ett eget rum, annars kunde 2-4 personer få plats i olika storlekar av rum.
Jättegod mat (och serverad alldeles för många ggr, Ni vet frukost på morgonen, sedan kaffe och sedan lunch mitt på dagen, eftermiddags-kaffe vid 16-tiden och sedan middag vid 18-tiden c:a och ,man kunde skippa det om man inte ville ha mat i sådant mångfalt och kunde dra sig undan om man kände för det och kanske sova ett tag på eftermiddagen !! Vilket jag utnyttjade någon gång.!

Olika aktiviteter genomfördes, olika spel ( boule bl.a. ) frågesporter m.m. Inte en lugn stund om man var inställd på detta !!
Svampplockning fanns det också utrymme för och allt i ett såå Naturskönt område.

Bussresa T o R , 3 nätter 4 dagar 500:- och allt detta ingår, helt fantastiskt !

Sist var vi 4 män och c:a 35 kvinnor så ni kan ju själva räkna ut att jag kanske träffar någon nästa gång.
Inte för att jag är inställd på detta, men skulle det hända så……………….!!

Om någon skulle bli intresserad av att åka på 2019 års läger  så är det bara att gå in på Göteborgs stad läger för seniorer.

Robert Tardell

 
 

Slutligen en kort berättelse från Roberts resa i Rom
Robert och de gyllene telefonerna

Då jag var på semester i Rom märkte jag en marmor kolonn i
St. Peterskyrkan med en gyllene telefon på den. När en ung präst gick vidare frågade jag vad telefonen var för. Prästen sa till mig att det var en direkt linje till himlen, och om du skulle vilja ringa skulle det kosta tusen dollar. Jag var förvånad men nekade erbjudandet.
Under hela Italien fortsatte jag att se samma gyllene telefoner på marmor kolonner. Vid varje fråga frågade jag om det och svaret var alltid detsamma: Det var en direkt linje till himlen och jag kunde ringa för tusen dollar.

Sedan fortsatte jag min turné och kom till Israel. Jag bestämde mig för att delta i templet vid en lokal synagoga. När jag gick in genom dörren såg jag samma gyllene telefon. Under den fanns det en skylt där det stod
”DIREKT LINE TO HEAVEN: 25 cents.”

”Rabbi,” sa jag, ”jag har just varit i hela Italien och i alla katedraler jag besökte har jag sett telefoner exakt som den här. Men priset är alltid tusen dollar. Varför kostar samtalet från den här telefonen bara är 25 cent? ”

Rabbinen log och sa: ”Du är i Israel nu … Det är ett lokalsamtal.”

Robert Tardell