Rapport Harriet Williams

Att sitta ordförande på SeniorNet Swedens årsmöte

Ja nu har jag gjort det igen. Suttit ordförande på årsmötet. Efter sex år i Göteborgs Styrelse och ett år i SeniorNet Swedens styrelse så känner jag mig hemma i ”gänget”.

Jag hade förberett mig med ett par avväpnande fula glittriga solglasögon om jag skulle behöva lätta på stämningen. De som jag oroade mig för kom inte så glasögonen fick ligga kvar på bordet under hela mötet.
Glasogon

Min svägerska Eva, medlem i Södermalmsklubben satt sekreterare. Hon är en slipad protokollförare med ett internationellt yrkesliv så jag kände mig trygg.

På morgonen när vi samlades dök många kända ansikten upp. Det är kärt att se alla
som arbetar frivilligt med att hjälpa äldre ut i den digitala världen.

Av 50 klubbar i Sverige så var 29 representerade från Östersund i norr till Malmö i söder. Malmöklubben har en ny ordförande som just fyllt 50 år. Vår nya ordförande i SeniorNet Sweden Anders är också endast 50 år. Han beskrev sina tankar om föreningens framtid och det lät som ljuv musik i mina öron. Vi ska ligga i framkanten, HÄRLIGT!

Från Internetklubben kom Neve. Jag har under många år nu sett hans inlägg på Forum och passade på att tacka honom för all hjälp han ger oss som kan ”mindre”.
En kär medlem är också Bo Olsson. Bosses insatser på Forum är ovärderliga. Han kan stadgarna som ingen annan så han såg till att mötet blev regelrätt.

Förra året var vi färdiga vid lunch men i år var det livliga diskussioner som drog ut på tiden. Alla måste ju få säga sitt.

Föreningen har numera en deltidsanställd kanslist. Rita arbetar tre dagar i veckan. Hon har fått ett nytt kontor i Årsta. En av alla åtgärder för att få en bättre ekonomi. På sin fritid gör hon Cykelfrämjandets hemsida.

Vi får låna Landstingets stora sal som är imponerande vacker. Intill finns en matsal.
Vid ett-tiden gjorde vi avbrott för lunch och tjattret var högt vid borden.

Kära vänner. Ett årsmöte är inte så upphetsande. Då är det roligare på höstens verksamhets konferanser då det är mer umgänge.

Mina glasögon låg på podiet och jag tyckte det var synd på den investeringen (10 kr) så jag avslutade mötet med att sätta på mig dem och önska oss alla ett fint nytt år.

Solen lyste när Eva och jag kom ut så vi bestämde oss för att ta en kopp kaffe utomhus. Väl på plats dök vår kusin upp helt överraskande upp och jag kände mig hemma och lycklig i vår vackra huvudstad.
Harriet
Ps
Till dig som vill ha lite mer fakta läs protokollet från mötet. Det läggs ut på SeniorNet Swedens hemsida.   Ds