Månadsträff 181122

Vintern kommer smygande

Välbesökt möte i kyligt Göteborg

Ett överraskande, men glädjande välbesökt månadsmöte blev det denna kylslagna torsdagsmiddag, Hela 86 personer hade hörsammat kallelsen för att höra om Seniornet.se storartade erbjudande från Aktiv, om gratisutbildning i Microsoftpaketets fyra Stjärnprogram Excel, Word, PowerPoint och Outlook. Att vi dessutom hade besök av bankföretaget Avanza gjorde inte saken sämre. Det handlade ju om pengar!
Mona Eklöf öppnade mötet med att presentera huvudnumren som inleddes med att Rolf Severin presenterade och demonstrerade programmet Excel, viktigt för de som inte känner till det alls och lika viktigt för de som arbetat med det ett tag. Just Excel är så omfattande att en ordinär (som jag) användare enbart använder kanske en fjärdedel av detta som även används i stora företags komplicerade uträkningar och analyser. De som blivit imponerade av möjligheterna kan inte nog berömma det. Detsamma kan sägas o skrivprogrammet Word, som är ett av världens ledande skrivprogram, även det med oanade användningsmöjligheter. PowerPoint har blivit ett av de absolut vanligaste presentationsprogrammen och som används världen över, märk väl även av SeniorNetare, medan Outlook är ett av de främsta mejl-programmen, med bredare möjligheter än de flesta konkurrenterna.
Du som är intresserad bör inte missa chansen att skaffa en plats och anmäla dig till en utbildning som sker på nätet och med videokommentarer och lärarledd undervisning. Officeprogrammen kan du prenumerera på, men utbildningen är upplagd så att du kan följa den via videoundervisningen. Att en licens skall finnas på Lotsgatan var ett önskemål från deltagarna. Rolf gjorde en demo i väntan på kaffe och nästa föreläsare, lämnade han en enkel beskrivning av vad ”e-kronan” innebär! Den skiljer sig gentemot Bitcoin, som inte är förankrad på samma sätt i bankerna som e-kronan. För mer ingående kunskap rekommenderas riksbankens hemsida där information kan hittas!
Bankfirman Avanza representerades av Jens Halvardsson och John Weilenman, som kunde framföra ett mycket intressant team-work, vad gällde Avanza som idé och hur de arbetade. Även om man ser det som en snygg
försäljningskampanj, var det tvivelsutan en god påminnelse om att det också var en synnerligen intressant upplevelse att se dessa två aktörer i aktion och få åhörarna att våga ställa frågor som visade på ett genuint intresse, oavsett om det handlade om att spara på olika sätt eller få hjälp att få ut så mycket som möjligt av det egna kapitalet. Aktiespararna i vår grupp visade sig vara mycket intresserade och bör nog ta sig en titt om gräset möjligen är grönare på andra sidan gatan. Och det kan nog vara ett gott råd för oss alla att titta på Avanzas hemsida, både till de som funderar på kort- eller långtidssparande,
t. ex. för hjälp till efterlevande eller till barn och barnbarn. Det fanns en mängd varianter av sparformer för de som känner sig frestade och dessutom med olika former av hjälp som i stor utsträckning är kostnadsfri.
De båda herrarna avtackades av styrelsen och till rungande applåder från en imponerad publik, som kunde lämna salen i djupa tankar om penningar och penningars värde. Nöjda och fundersamma!

20181122
Nolvikarn (Lars-Olof Andersson)