Månadsträff 20171123

Regnet det bara öser ner!

Det var en riktigt ruskig dag som avlöste gårdagens häftiga snöfall. Mirakulöst nog låg gatorna rentvättade och all slask hade bytts ut mot rena, men ack så blöta trottoarer och gator. Trots detta hade ca 125 personer lyckats ta sig till Lundbykyrkans Församlingssal och lyckats norpa en läcker macka plus kaka och naturligtvis det erkänt goda kaffet. Det var nog första gången som det var så lång kö till lokalen, att man blev orolig över att inte hitta någon plats. Vad stod på? Vad hade hänt?

Jo,svaret var helt enkelt att programmet som gått ut var av ovanligt aktuellt slag med intressanta rubriker. Eller vad sägs om en presentation av företaget
Hemfixare.se som kan anlitas för alla typer av teknisk hjälp i hemmet, allt från datorproblem, mobiler, surfplattor, TV, uppkopplingar, trådlösa nätverk, nyinstallationer och – för en lekman – komplicerade frågor eller direkta fel. Att de dessutom kan hantera och förklara alla åtgärder de utför, gör ju ägaren kunnigare och bättre lämpad att hantera sin utrustning proffsigare. Alla anställda har genomgått en hård granskning och slut-test, vilket garanterar en mycket god kunskap om de olika produkter de kommer i kontakt med. Alla som någon gång anlitat en av alla stora TV- och datorkedjor, vet ju hur mycket dessa tar betalt bara för felsökning. Då kan detta vara en utväg, eftersom de gör arbetet i din hemmiljö, så du kan själv kontrollera hur lång tid arbetet har tagit. Priset är 349 kronor för första timman och därefter 299 kronor. Och allt är RUT-avdragsgillt!
Det var en grundlig och informativ genomgång av företagets Oscar Färlin och ni rekommenderas att gå in på deras hemsida Hemfixare.se och läsa igenom allt i lugn och ro. Att få fackmässig hjälp av garanterat välutbildad och testad personal är ju också en stor trygghet. Gå in på deras hemsida för fler uppgifter och gör tillvaron lite enklare!

Allt detta kunde vi få kännedom om samtidigt som vi njöt av kaffet och den goda stämningen. Och stämningen blev knappast sämre när Rolf plockade fram allt vi behöver veta om Swish, Mobilt BankID och Apple Pay (Samsung Pay), som han betecknade som framtidens betalningslösningar, vilket man nog får acceptera, när väl alla har tagit till sig dessa eleganta lösningar. Det kan betyda att vi slipper att oroa oss för nyfikna kleptomaner som kollar våra bankomatkort och deras lösenord. Det kan betyda en säkrare hantering.
En grafisk bild ger mer än en pratig text av undertecknad, så Rolf har satt samman ett bildkollage som bättre kan beskriva hur vi kommer att hantera våra slantar – som snart inte behöver skramla i byx-och kappfickor mera.

En bra beskrivning hur Apple pay, Samsung pay samt Android pay fungerar finns
att läsa på deras hemsidor. Se länkarna nedan.


Apple pay


Samsung pay


Android pay (engelska)

Angående Mobilt bankID och Swish, gå till din banks hemsida och läs om Mobilt bankID samt Swish.
Följ sedan deras instruktioner. Går det ändå inte bra kontakta din bank så hjälper de dig. /Rolf

Vår kassör Barbro har lagt in ett Swish-konto 1236417141 för SeniorNet Göteborg som ni som inte hann betala för smörgåsen kan göra det med er telefon!
Det kan ju också framledes användas för att betala smörgåsen vid mötena. Bör ju minska köerna vid entrén.

Innan vi bröt taffeln begärde Irene Hagalm ordet för att framföra ett varmt tack till styrelsen och alla som gjort denna träff så trevlig,
underhållande och givande på alla sätt och bad att få framföra dikten Tomten av Viktor Rydberg, vilket hon utförde med sin härligt klangfulla stämma.
En riktig rysare som lät oss få uppleva den sköna julstämning vi känner inför julhelgen.

Rolf tackade för visat intresse och så troppade vi ut, för att åter mötas av det kalla regnet som ihärdigt fortsatte sitt blöta värv.
Men ändå, en dag att minnas!
Nolvikarn Lars-Olof Andersson